Ανάμεσα σε 400 σχολεία από όλο τον κόσμο συμμετείχαν και 4 Ελληνικά στο Microsoft Showcase Schools για το 2016 - 2017 με σκοπό την εφαρμογή εκπαιδευτικών πρακτικών και σύγχρονων μεθόδων κατά την διάρκεια του μαθήματος.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη για πρώτη φορά, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου για δεύτερη φορά, το Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα (Ε.Ε.Ι) - Κολέγιο Αθηνών/ Κολέγιο Ψυχικού ως ένα από τα πιο καινοτόμα σχολεία της Microsoft παγκοσμίως και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα με την διάκριση ως Microsoft Honorary Showcase School ήταν τα 4 Ελληνικά σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Microsoft δίνοντάς τους την δυνατότητα να έχουν μια πιο στενή συνεργασία μαζί της. 

Συμμετείχαν μέντορες από όλο τον κόσμο καθώς και σύμβουλοι από την ίδια την Microsoft συμμετείχαν στην οργάνωση και εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών όπως τις mobile και cloud τεχνολογίες της εταιρίας επιπρόσθετα και MIE Experts, δηλαδή επιλεγμένοι εκπαιδευτικοί από όλα τα σχολεία οι οποίοι συνέβαλαν στην υποστήριξη μαθητών και καθηγητών στο πλαίσιο του προγράμματος με σκοπό να αναβαθμίσουν την θέση τους στην εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων. 

Πηγή

11/04/2017 12:04